рулет з лаваша

Закусочні рулети з лаваша: перевірені і нові рецепти начинок

Кожен з цих рулетів з лаваша різний на смак і за текстурою, ідеально підходить для сніданку, обіду або вечері, на повсякдень або святковий стіл. Експериментуйте з начинками та знайдіть свій улюблений варіант!

Рулет з лаваша з куркою та плавленим сиром

  • 2 лаваші, 0,25 кг курячого філе, 1 плавлений сирок (зі смаком грибів), 3 яйця, 150 г майонезу, 1-2 зубці часник, 1 ст. ложка соєвого соусу, олія для смаження.

Куряче філе помити, обсмажити на олії. Можна не смажити, а тушкувати. Остудити філе та дрібно нарізати. Яйця зварити. Плавлений сирок покласти на 20 хвилин у морозильну камеру, потім звільнити від упаковки та натерти. Часник дрібно нарізати. Додати до підготовлених продуктів соєвий соус і майонез. Перемішати. Масу рівномірно нанести на лаваш. Згорнути рулет та поставити на годину в холодильник, щоб все добре просочилося. Дістати та нарізати шматочками.

Рулет з лаваша а-ля лазанья

Інгредієнти:

  • 2 лаваші, 500 г курячого м’яса, 2-3 цибулини, 6-7 помідорів, 3 ст. ложки грибів (смажених з цибулею), за смаком спеції (сіль, перець, приправи), 100 г вершкового масла (в соус), 4 ст. ложки борошна (в соус), 1 л молока, тертий сир.

Цибулю нарізати півкільцями. Помідори – тонкими скибочками (бажано зняти шкірку). Куряче м’ясо дрібно нарізати, посолити, додати спеції. Усе обсмажити на одній сковороді до напівготовності: спершу обсмажити 2/3 цибулі та додати помідори, зелень, сіль, спеції, залишити тушкуватися. На другій сковороді обсмажувати до напівготовності курку, до неї додати решту цибулі, готувати до готовності цибулі… До того часу томатна начинка готова, злити з неї отриманий бульйон, він ще знадобиться.

Зробити соус бешамель. Розтопити вершкове масло і додати невеликими порціями борошно, добре перемішуючи. Потім тонкою цівкою влити молоко, розминаючи грудочки, додати сіль, спеції та варити на маленькому вогні, поки не стане, як сметана.

Зібрати страву. Деко рясно змастити олією, застелити лаваш, змастити соусом. Викласти рівномірно половину овочевої начинки, половину курочки, застелити другим лавашем. Знову повторити процедуру: соус, овочі, курка, але з одного краю викласти гриби і посипати сиром. Загортати рулетом дуже акуратно! Зверху намазати трохи соусом і поставити в розігріту до 160-170 градусів духовку на 10 хв. Потім вилити зверху овочевий бульйон і знову в духовку на 10 хвилин.

Простий рулет з лаваша “П’ятниця”

  • Лаваш, пекінська капуста, свіжий огірок, варена ковбаса або шинка, сир, майонез.

На лаваш намазати майонез. Пекінку й огірок нарізати соломкою. Невеликими шматочками нарізати ковбасу і сир. Умовно поділити лаваш на 4 частини. На першу частину покласти пекінку і огірок, можна їх ще трохи полити майонезом, так соковитіше. На другу частину – покласти ковбасу і трохи сиру. Дві останні частини посипати сиром. Загнути краї (ніби готуємо велику шаурму) і акуратно загорнути, починаючи з того краю, де овочі.

Спробуйте також приготувати:

  • Швидкі “Бендерики” з м’ясом на лаваші. Дуже смачні, гарні і легкі у приготуванні!
  • Святкова закуска за 5 хвилин. 25 начинок для рулету з лавашу

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook