тиск

П’ять способів, які допоможуть понизити тиск без таблеток

Дізнайтеся про декілька способів понизити артеріальний тиск підручними засобами. Вони можуть допомогти, коли під рукою немає потрібних ліків.

Коли піднімається тиск, а під рукою немає необхідних ліків, можна спробувати інші способи знизити тиск. У деяких випадках вони можуть допомогти почуватися краще.

Швидкі методи зниження артеріального тиску можуть бути корисними в ситуаціях, коли тиск зростає раптово, але важливо пам’ятати, що ці методи можуть тимчасово полегшити ситуацію, але не заміняють консультацію з лікарем та довгострокові стратегії зниження тиску.

Глибоке дихання

Артеріальний тиск швидко знижується при правильному глибокому диханні. Для цього потрібно розслабитись та закрити очі, це зменшить стресове навантаження, що являється одною з основних причин виникнення гіпертонії.

Глибоко вдихніть та рахуйте до 5.

Вдихати потрібно не грудною кліткою, а черевом. Для цього покладіть на нього руку, щоб відчути, як живіт повільно підіймається. Далі видихніть на рахунок 5.

Завдяки глибокому диханню, упродовж 3-5 хвилин, збільшується приплив крові до тканин організму, а в судинах знижується. Корисним буде, також, затримати дихання після видихання на 8-10 секунд.

Випробуйте 4-7-8 техніку: вдихайте на рахунок 4, утримуйте дихання на рахунок 7, видихайте на рахунок 8.

Фізична активність та відпочинок

Короткі фізичні вправи, такі як хода, можуть допомогти знизити тиск.

Віддаліться від стресових ситуацій і відпочиньте протягом короткого періоду часу.

Гарячі ванночки

Налийте в ємність воду, температура якої повинна бути приблизно 450C. Поставте в неї на 10 хвилин стопи ніг чи кисті рук. Судини в кінцівках від гарячої води розширяться й артеріальний тиск почне знижуватися.

Холодна проточна вода

Вода повинна бути прохолодною. Вона зможе знизити серцеві скорочення, що знизить АТ.

М’ятний чай

Кілька листків м’яти залийте окропом та залиште настоятися 10 хвилин. Трохи охолодіть його та повільно пийте.

Валер’янка

Вона міститься в багатьох медичних препаратах. Ця лікарська рослина є потужним заспокійливим засобом, який добре справляється з нервовими напруженнями. Серцеві скорочення зменшуються й тиск знижується.

Головне не потрібно перевищувати рекомендовану інструкцією дозу препарату!

Ось як швидко знизити тиск двома пластиковими пляшками

Хоча ці методи можуть допомогти у кризових ситуаціях, важливо шукати професійну медичну допомогу, особливо якщо проблеми з тиском стають систематичними або тривалими.

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook