Печиво “Персики”
На 15-18 штук. Тісто: 200 г масла, 200 г цукру, 16 г ванільного цукру, 2 яйця, 2 ст. ложки сметани, дрібка солі, 0,5 ч. ложки соди погашеної оцтом, 450 г борошна (приблизно). Крем: 120 г масла, 180 г вареного згущеного молока.
Масло збити до пишності, додати по одному яйця, тоді в декілька прийомів вспипати цукор, додати ванільний цукор, сметану, сіль і продовжувати збивати. Додати соду погашену оцтом, перемішати. Всипати борошно за два рази, добре перемішати. Тісто м’яке і липке. Викласти ложкою в пакет і покласти в холодильник на 1,5 год (якщо немає багато часу, то в морозилку на 30-40 хв).
З тіста сформувати кульки розміром як горіх. Викладати на деко, застелене пергаментом, на відстані 3 см. Випікати в розігрітій до 180 °С духовці 15-20 хв. У готового печива вирізати ножем або ложкою серединки. Крихти з серединок залишити, їх треба додавати до крему.
Крем: масло збити до пишності, додати по ложці згущене молоко. До крему додати приблизно половину крихт з печива, перемішати.
Зібрати печиво: кожну половинку змастити кремом і з’єднати. Фарбувати в кольори можна буряковим і морквяним соком. Печиво вмочувати спочатку в один сік половинкою, а потім іншою половинку в другий. Викладати на паперові рушники, щоб забрати лишню вологу. Печиво обваляти в цукрі.
Рецепт і фото Віки Булькевич
Post Views: 55