Ось чому я ніколи не мию ножі гарячою водою…

Вас теж дратують тупі ножі, якими нічого не можна нормально порізати? Тоді обов'язково прислухайтеся до цих порад!

Тупі ножі на кухні – вічна проблема. Достатньо дотримуватися кількох порад, щоб ножі залишалися гострими.

  • Одне з найважливіших правил догляду за ножами – завжди зберігати їх окремо від інших кухонних предметів. їх можна зберігати у спеціальній підставці, в окремому контейнері або ящику. Головне – не тримати з ложками та виделками.
  • Використовувати ножі за призначенням: ножем для хліба різати тільки хліб, ножем для овочів – овочі. Тверді кістки або шматки м’яса краще взагалі рубати спеціальною сокиркою.
  • Не мити ніж гарячою водою. У водопровідній воді містяться солі, які здатні роз’їдати метал, а гаряча вода прискорює цей електрохімічний процес. Чим гарячіша вода, тим швидше відбуватиметься реакція, яка веде до затуплення вістря.
  • Не використовувати скляні і мармурові дошки. Віддавати перевагу дерев’яним!

Як заточити ножі м’ясорубки: простий прийом

З архіву газети “Сім’я і дім” 

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook