Тупі ножі на кухні – вічна проблема. Достатньо дотримуватися кількох порад, щоб ножі залишалися гострими.
- Одне з найважливіших правил догляду за ножами – завжди зберігати їх окремо від інших кухонних предметів. їх можна зберігати у спеціальній підставці, в окремому контейнері або ящику. Головне – не тримати з ложками та виделками.
- Використовувати ножі за призначенням: ножем для хліба різати тільки хліб, ножем для овочів – овочі. Тверді кістки або шматки м’яса краще взагалі рубати спеціальною сокиркою.
- Не мити ніж гарячою водою. У водопровідній воді містяться солі, які здатні роз’їдати метал, а гаряча вода прискорює цей електрохімічний процес. Чим гарячіша вода, тим швидше відбуватиметься реакція, яка веде до затуплення вістря.
- Не використовувати скляні і мармурові дошки. Віддавати перевагу дерев’яним!