Шість способів, які повернуть прикрасам блиск

Улюблені прикраси часто втрачають зовнішній вигляд з часом. Повернути їм колишній блиск допомагають різні засоби, які завжди є під рукою. Срібло часто темніше, біжутерія і золото тьмяніють також, але їх можна без проблем почистити.   

Срібло

1. Помада для губ

У складі губної помади є речовини, які відмінно нівелюють темний наліт на сріблі, наприклад, діоксид титану. А завдяки жирам, кільце або ланцюжок заблищать як нові. Протріть виріб ватним диском з помадою, а потім помийте з милом у воді.

6 способів, які дозволять повернути прикрасам минулий блиск - 1

2. Кока-кола

Можна прокип’ятити срібло в колі – і воно буде як новеньке. Налийте в ємність напій, поместіть туди прикраси і прокип’ятіть чверть години. Дістаньте пінцетом, вимийте, протріть і користуйтеся.

6 способів, які дозволять повернути прикрасам минулий блиск - 2

3. Фольга, сода

Покладіть на дно глибокої ємності шматки фольги, всипте звичайної харчової соди, покладіть прикраси. Налийте окропу і через кілька хвилин діставайте абсолютно нові прикраси.

6 способів, які дозволять повернути прикрасам минулий блиск - 3

Золото

4. Розчин мила

Розведіть мило або засіб для миття посуду в теплій воді, вимішайте і покладіть туди золоті вироби. Нехай полежать кілька годин, потім протріть щіткою, промийте і можна носити.

6 способів, які дозволять повернути прикрасам минулий блиск - 4

5. Нашатирний спирт 

7 крапель спирту на 1 склянку води – найпростіший спосіб почистити золото. Покладіть прикрасу на пів години, потім очистіть за допомогою ватної палички те, що залишилося. Промийте, не забудьте протерти.

6 способів, які дозволять повернути прикрасам минулий блиск - 5

Біжутерія

6. Зубний порошок

2 ложки порошку і ½ склянки води – розчин для очищення біжутерії готовий. Покладіть в нього вироби на 2 хвилини, виймайте і як слід протріть чимось м’яким, щоб не подряпати.

6 способів, які дозволять повернути прикрасам минулий блиск - 6

7. Оцет

Мідні прикраси можна почистити оцтом, всипати в нього солі так, щоб вийшла паста. Набираємо на серветку пасту, натираємо мідну прикрасу, потім обполіскуємо і витираємо.

6 способів, які дозволять повернути прикрасам минулий блиск - 7

У домашніх умовах можна підтримувати бездоганних вид прикрас без жодних зусиль.

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook