Сир із сухофруктами
400 г домашнього сиру, 100 г сметани (або вершків), 20 г желатину, 70 мл холодної води, цукор або мед за бажанням (я не додавала нічого), ваніль, цедра половини лимона, 50 г фісташок, 50 г журавлини, 50 г цукатів, 50 г фініків, 50 г чорносливу, 50 г кураги.
Усі сухофрукти можна підбирати на ваш смак. Можна використати арахіс, фундук, волоські горіхи чи родзинки. Все підійде.
Сир збити у блендері, або перетерти через сито. Додати сметану і ваніль, збити до однорідної і гладкої маси. Желатин залити водою і залишити до набухання. Додати у сиркову масу желатин, ще раз перемішати. Додати цедру і всі сухофрукти. Помістити масу у бажаний посуд (я брала пластиковий контейнер), ще можна використати фігурну пластикову пляшку. Головне потім акуратно її розрізати, щоб дістати сир. Можна використати і порційні формочки. Поставити у холодильник на ніч.
Рецепт і фото Надії Бутин
Спробуйте також приготувати:
Post Views: 50