Картопля по-бельгійськи
Картопля, сіль, цукор, вода, олія.
Для приготування фрі найкраще вибирати картоплю з високим вмістом крохмалю. Завдяки цьому вона добре смажиться зовні, а всередині залишається м’якою. Якщо ви хочете, щоб бельгійська картопля фрі мала гарний золотистий колір після смаження, закип’ятіть воду з цукром (просто додайте приблизно чайну ложку цукру на 1 л води).
Картоплю нарізати соломкою або подовгуватими скибками, опустити в окріп. Варити 4-5 хв, потім вийняти її з води на сито, дати повністю стекти воді. Можна смажити в фритюрниці або глибокій сковорідці. Налити в сковорідку олію (у Бельгії її смажать на воловому курдючному жиру або смальці або в олії) і нагріти її. Потім покласти туди картоплю. Олії повинно бути досить. За оригінальним рецептом цю картоплю треба смажити в два заходи, я цього не робила. Смажити на двох сковорідках, весь час помішуючи. Коли картопля стане золотисто-коричнева, посолити.
Рецепт і фото Надії Тимків
Спробуйте також приготувати:
Post Views: 50