Бастурма з курчого філе. Підійде і до бутербродів, і на м’ясну тарілку!

Бастурма з курячого філе - супер смачна закуска і підійде на всі випадки життя. Пікантна пряна курочка просто тане в роті. А аромат такий, що словами не передати. Ріжеться ідеально, тому підійде і для святкового столу.

Бастурма з курячого філе

1 ч. ложку перцю горошком, 2 ст. ложки солі, 2 ст. ложки цукру, 2-3 лаврових листки, 2 ст. ложки меду, 2 ст. ложки оливкової олії, 800 г курячого філе, 3 скл. води, 1 ст. ложка соєвого соусу, 1 ст. ложка паприки, 2-3 зубці часнику.

У каструльку вилити воду, додати цукор. сіль, перець, лавровий листок. Філе добре вимити, перекласти в маринад. Каструлю накрити харчовою плівкою, поставити на 24 год в холодильник. Дістати м’ясо з маринаду, ретельно вимити, обсушити за допомогою паперових рушників.

Приготувати медову глазур. Змішати мед, оливкову олію, паприку, соєвий соус, вичавлений часник, перець. Нанести глазур на філе, покласти в холодильник на 2-3 год. Потім скласти по два шматки у формі рулету, обв’язати ниткою, покласти на ніч в холодильник.

Деко застелити фольгою. Викласти туди рулетики. Ставимо деко в розігріту до 160 градусів духовку на 40 хв. Потім дістати і змастити соком, який утворився. Назад поставити деко в духовку, збільшити температуру до 180 ОС і запікати ще 20 хв. Потім дістати і дати повністю охолонути. Коли бастурма охолоне, нарізаємо її тонкими шматочками. Смак божественний, а аромат чудовий.

Автор рецепта – Жанна Тимошенко

Джерело

Спробуйте також приготувати:

 

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook