Бастурма з курячого філе
1 ч. ложку перцю горошком, 2 ст. ложки солі, 2 ст. ложки цукру, 2-3 лаврових листки, 2 ст. ложки меду, 2 ст. ложки оливкової олії, 800 г курячого філе, 3 скл. води, 1 ст. ложка соєвого соусу, 1 ст. ложка паприки, 2-3 зубці часнику.
У каструльку вилити воду, додати цукор. сіль, перець, лавровий листок. Філе добре вимити, перекласти в маринад. Каструлю накрити харчовою плівкою, поставити на 24 год в холодильник. Дістати м’ясо з маринаду, ретельно вимити, обсушити за допомогою паперових рушників.
Приготувати медову глазур. Змішати мед, оливкову олію, паприку, соєвий соус, вичавлений часник, перець. Нанести глазур на філе, покласти в холодильник на 2-3 год. Потім скласти по два шматки у формі рулету, обв’язати ниткою, покласти на ніч в холодильник.
Деко застелити фольгою. Викласти туди рулетики. Ставимо деко в розігріту до 160 градусів духовку на 40 хв. Потім дістати і змастити соком, який утворився. Назад поставити деко в духовку, збільшити температуру до 180 ОС і запікати ще 20 хв. Потім дістати і дати повністю охолонути. Коли бастурма охолоне, нарізаємо її тонкими шматочками. Смак божественний, а аромат чудовий.
Автор рецепта – Жанна Тимошенко
Спробуйте також приготувати:
-
М’ясо косичкою. Шикарно виглядає і дуже смачне!
-
М’ясо на шпажках. Мої гості завжди з’їдають його першим!