Домашнє справжнє листкове тісто
1 скл. газованої води, 2 жовтки, 2 ст. ложки сметани, 2 ст. ложки оцту, борошно. А також 250 г вершкового маргарину.
З води, жовтків, сметани, оцту і борошна замісити еластичне тісто, як на вареники, щоб не прилипало до рук. Поділити його на 4 частини і пачку маргарину поділити на 4 частини. Розкотити пласт тіста, змастити м’яким маргарином, скласти конвертиком. Так само зробити з рештою тіста і маргарину. Кожен “конвертик” ще раз розкотити і скласти конвертом. Все тісто покласти на ніч в холодильник. Зранку кожен конверт розкотити і можна формувати випічку: порізати квадратиками, покласти капусту, м’ясо або картопляну начинку, заліпити краї, змастити яйцем і пекти. Тісто можна заморожувати.
Рецепт Галини Саврий
Читайте також:
-
Найкраще дріжджове тісто для біляшів і пиріжків, що сходить в холодильнику
-
Просте листкове тісто для тортів, яке вдається у всіх. І бонус – рецепт яблучного крему