Рецепт чудового тіста для пиріжків. Пишне, ніжне, із простих продуктів!

Мені це дріжджове тісто дуже подобається: готувати його просто, а пиріжки завжди гарно виростають, виходять пишні і рум'яні. Пекти їх можна з будь-якою начинкою: вишнями, повидлом, маком яблуками - завжди смачно! Гарний рецепт!

Чудове тісто для пиріжків

Порція тіста на 2 великих дека (від духовки) пиріжків. 0,6 л молока, 8 ст. ложок цукру, 50 г дріжджів, 2 ст. ложки олії, 2 яйця, 100 г масла, приблизно 1,2 кг борошна. Начинка може бути будь-яка. Особливо мені подобається начинка з яблук, горіхів та родзинок з додаванням цукру і кориці.

Приготувати опру: у теплому молоці розчинити цукор і дріжджі, додати борошна, щоб опара була, як густа сметана. Залити на 30 хв, щоб підросла. Додати яйця, олію, розтоплене охолоджене масло. Замісити м’яке еластичне тісто, підсипаючи борошно. Накрити плівкою, залишити у теплому місці приблизно на 1 год, щоб тісто збільшилося у 2-3 рази. Обім’яти тісто, сформувати пиріжки, дати підрости на деку десь 20 хв, змастити яйцем, збитим з 1 ст. ложкою молока. Випікати у розігрітій  до 170 ОС духовці близько 30 хв.

Спробуйте також приготувати:

Найпишніші пиріжки – на сироватці. Це дріжджове тісто – казка: дуже пухнасте і довго не черствіє!

Картопляне тісто на пиріжки. Виходять пухкі і довго не черствіють

 

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook