Сирник з маком, вишнями і безе. Все викладаю у форму і в духовку

Сирник може бути навіть кращим за торт: красивий у розрізі і гарно прикрашений, але при цьому без жирного крему і випікається все одним коржем: просто викласти у форму, шусть у духовку і готово!

Святковий сирник з маком, вишнями і безе

Корж: 150 г маргарину, 100 г сметани, 5 жовтків, приблизно 2 скл. борошна.

Холодний маргарин посікти з 1,5 скл. борошна до крихт. Додати сметану, яйце, цукор. Швидко замісити тісто, підсипаючи борошно. Зібрати в кулю, покласти в пакеті в холодильник мінімум на 1 год.

Макова маса: 1 скл. маку, 100 г цукру, 1 яйце, 2 ст. ложки крохмалю, 1 скл. вишень без кісточок (сік відтиснути). Мак залити 1 скл. води, проварити до википання води, весь час помішуючи. Накрити кришкою, дати охолонути, додати яйце, цукор, крохмаль, перемішати однорідності, додати вишні, перемішати.

Сирна маса: 1 кг сиру, 5 яєць, 100 г масла, 2 ст. ложки крохмалю, ваніль, 200 г цукру (за смаком).

Білки збити з цукром до стійкості. Сир з жовтками перемолоти блендером до однорідності, додати розтоплене масло, ваніль, крохмаль, перемішати до однорідності. Акуратно вмішати ложкою збиті білки.

Безе: 5 білків, 200 г цукру, ваніль. Збити до стійкої піни.

Тісто розкотити на пергаменті, сформувавши бортики. Викласти макову масу, розрівняти, викласти сирну масу, розрівняти. За допомогою торбинки і насадки для крему викласти збиті білки. Випікати у розігрітій духовці при 170 ОС приблизно 1 год. Дати охолонути. Найсмачніший сирник, коли ніч постоїть у холодильнику.

Рецепт і фото Інни Семенюк

Спробуйте також приготувати:

Рецепт сирника “Снікерс” з горіхами

Сирник “Золота Роса”

 

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook