Штрудель з яблуками, родзинками і горіхами
На 2 штрудлі: 1 п. готового тіста філо (у мене 400 г, 10 листків), 6-8 яблук, 100 г родзинок, 100 г горіхів, 2 ст. ложки панірувальних сухарів, цукор за смаком, 100 г масла, яйце для змащування.
Яблука порізати кубиками, перемішати з панірувальними сухарями, ошпареними родзинками і посіченими горіхами. Масло розтопити. Змастити ним листки тіста, накладаючи їх один на один, але з невеликим відступом від краю (десь 5 см). Для одного штрудля треба 5 листків тіста покласти один на один. Викласти половину начинки, посипати цукром, загорнути краї, скрутити рулетом, змастити збитим яйцем або жовтком. Так зробити і другий рулет. Випікати при 170 ОС до золотистої скоринки, приблизно 30 хв. Можна їсти гарячим, тоді верхній шар тіста хрумкий. Але мені навіть більше сподобався штрудель холодним, на наступний день.
Рецепт і фото Інни Семенюк
Спробуйте також приготувати:
Яблучний штрудель із лаваша. Шикарний десерт і ніякої мороки з тістом!
Австрійський штрудель із тістом філо з яблуками і горіхами (перевірений рецепт)