Сливовий пиріг за рецептом з газети “The New York Times “
12 слив (сорт – угорка), 3/4 скл. цукру, 100 г масла, 1 скл. борошна, 2 яйця, 1 ч. ложка розпушувача, 1 ч. ложка кориці, 1/3 ч. ложки солі.
Збити масло з 3/4 скл. цукру. Додати яйця, сіль і продовжувати збивати. Вмішати ложкою борошно, попередньо змішане з розпушувачем. Змастити форму маслом, присипати борошном або застелити пергамент і викласти тісто. Зверху, не вдавлюючи, розкласти половинки слив зрізом догори. Змішати 2 ст. ложки цукру з чайною ложкою кориці. Посипати сливи (у процесі випікання цукор карамелізується). Поставити пиріг в розігріту духовку та випікати 40-45 хв при температурі 180 ОC до утворення хрусткої скоринки.
Неймовірно смачно їсти вершковий пиріг з кулькою ванільного морозива!
Пекла і фотографувала Олена Кузьменко
Спробуйте також приготувати:
Кольоровий пиріг зі згущенкою і ягодами. Пухнастий і смачний!