брауні з карамеллю

Брауні з карамеллю та арахісом – це щось!

Брауні з карамеллю - це справжня смакота! Вологе, з насиченим шоколадним та карамельним смаком! Приготуйте, думаю, вашим рідним теж сподобається!

Брауні з карамеллю та арахісом

  • Об’єм склянки – 250 мл.
  • Брауні: 1,5 скл. цукру, 3 ст. ложки какао з невеличким чубком, 1/2 скл. молока, 250 г масла (жирність 82%), 4 яйця (середнього розміру), 1,5 скл. борошна. 2 ч. ложки розпушувача для тіста.

Для приготування брауні цукор змішати з какао, додати молоко. Розтопити на плиті, доки розтане весь цукор, помішувати, щоб не пригоріло. Коли цукор повністю розтане, додати м’яке масло. Розмішати до повного розтоплення масла і відставити, хай трохи охолоне. Додати жовтки, збити. Відлити пів склянки і відставити, то буде поливка для готового випеченого брауні.

Збити білки до пишної піни, відставити. Борошно змішати з розпушувачем, влити в нього теплу рідку шоколадну суміш і швидко перемішати міксером. Коли тісто стане однорідним, додати до нього збиті білки, швидко збити все разом міксером. Тісто вилити у форму 21×21 см, висота форми 5,5 см. Випікати брауні при температурі 170-180 °С приблизно 40 хв. Перевірити готовність дерев’яною шпажкою.

Брауні дати вистигнути. Можна зрізати верхівку коржа, якщо виріс горбочком. Якщо рівний, то просто дуже часто наштрикати шпажкою і полити поливкою (залишали пів склянки) по всій площі. Зверху полити карамеллю і посипати смаженим арахісом, трохи подрібненим блендером.

Карамель

  • 200 г дрібного цукру, 80 мл води, 60 г масла (82% жирність), 200 мл вершків (30%).
Насипати цукор у каструльку, залити водою (має покрити весь цукор), поставити на великий вогонь і не чіпати взагалі. Коли цукор стане кремового відтінку, покласти кухонний термометр у сироп і зачекати, поки нагріється до 80°С. Додати нарізане шматочками масло, перемішати до однорідної консистенції (увага, дуже піниться!).
Додати гарячі вершки (80 °С) дуже тоненькою цівкою, обережно вимішувати (дуже піниться). Прогріти до температури до 108 °С, помішувати час від часу. Як дійде до потрібної температури, можна вилити в іншу ємність і поставити до повного вистигання.
Охололу карамель перемішати і вилити на политий брауні, розподілити по всій поверхні і посипати арахісом. Зверху можна полити цівками шоколадної або карамельної поливки. Поставити до холодильника на кілька годин, щоб легше було порізати готовий брауні.
Рецепт і фото Наталі Витягловської
Радимо також приготувати брауні за іншим рецептом:

 

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook