13 хвороб, які куркума лікує краще за офіційні ліки

Ось як вживати куркуму в лікувальних цілях...

1. Напій з куркумою допомагає від артриту

«Золоте молоко» – одне з найбільш ефективних сумішей для лікування уражених суглобів. Приготовити напій просто: знадобиться 2 столових ложки куркуми, 1 склянка молока і 1 склянка води. Залити куркуму водою і прокип’яти 10 хв. В результаті вийде паста, яку можна зберігати 1 місяць в холодuльнику. Закип’яти молоко, додати в нього 1 ст. ложку пасти і пити.

2. Куркума в таблетках – хороший метод лікування псоріазу

Але треба впевнитись, що у ньому немає сторонніх добавок. Позбавитися від симптомів псоріазу допоможе лише 95%-й екстракт куркуми. Щодня слід приймати по 1.5-3 г ліків. У тандемі з цвітною капустою куркума забезпечить хорошу профілактику раку простати. Запікати невелику кількість цвітної капусти, добавивши 1 столову ложку куркуми.

3. Куркума допомагає при анемії

З’єднати 1 ч. ложку меду з 1/4 чайної ложкu куркуми. Вживати засіб щоранку перед їдою.

4. Куркума – справжній порятунок для тих, хто страждає на цукровий діабет

Ця спеція зменшує кількість цукру в крові, а також ефективно бореться з ожирінням. Хворим на цукровий діабет рекомендується вживати по 1/4 ч. ложки куркуми 3 рази в день перед їдою.

5. Куркума – хороший антибактеріальний засіб

Досить просто нанести невелику кількість спеції на маленьку рану або поріз, щоб прискорити процес заживлення.

6. Щоденна добавка у їжу 1 ч. ложки куркуми може зупинити рак молочної залози.

7. Куркума допоможе очистити організм від шлаків і токсинів

Дуже корисно випивати на ніч 1 скл. молока з дрібкою спеції і 1 ч. ложкою меду.

8. Від болю в горлі. Мало хто знає, що позбавитися від неї можна за допомогою куркуми. Для цього достатньо з’єднати 1 ч. ложку солі, 1/2 ч. ложки куркуми і 1 скл. теплої води. Цим розчином необхідно регулярно полоскати горло.

9. Куркума є хорошим протизапальним і дезінфікувальним засобом, тому її часто застосовують при опіках. Для цього необхідно приготовити суміш з соку алое і куркуми, поєднавши інгредієнти в рівних пропорціях. Отриману кашу потрібно нанести на уражену ділянку шкіри і залишити діяти упродовж кількох годин.

10. При наривах і гнійниках необхідно змішати куркуму і вершкове масло в рівних пропорціях, а потім нанести цю пасту на пошкоджену ділянку шкіри.

11. Також куркуму використовують в косметології, маскu з добавкою цієї спеції сприяють відновленню проблемної шкіри, розгладжують неглибокі зморшки, звужують розширені пори. Потіште свою шкіру, приготуйте просту маску з куркуми і вівсяного борошна! Змішайте 1/2 ч. ложки спеції, 1 столову ложку вівсяного борошна й невелику кількість води. Нанести маску на очищену шкіру лиця і залишити на 10 хв. Змити засіб теплою водою.

12. Позбавитися від кластерного головного болю допоможе склянка теплого молока з добавкою дрібки куркуми. 

13. Куркума допомагає схудненню

Довести 0,5 літра води до кипіння. Знявши з вогню, додайте 3 ст.ложки чорного чаю, дрібку кориці, 3 шматки імбиру, 1 ст. ложку куркуми u 1 ч. ложку меду. Коли настій охолоне, процідити його і додати 0,5 літра знежиреного кефіру. Вживати в їжу, замінюючи сніданок або вечерю.

 

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook