Ви, мабуть, знаєте про користь гарбуза. Але зазвичай з нього готують обмаль страв: запікають, варять гарбузову кашу – та й усе. Пропонуємо вам урізноманітнити свій раціон – приготувати гарбузовий крем-суп. Це вишукана перша страва, яка смакуватиме навіть тим, хто не любить гарбуза.
Гарбузовий крем-суп
- 3 л води, 600 г гарбуза, 7 картоплин, 1 морквина, 1 цибулина, 1 ст. ложка масла, 2 плавлені сирки, спеції: сіль, перець, карі, куркума, хмелі-сунелі.
Почищену і помиту картоплю порізати, залити водою і поставити на вогонь. Різати овочі можна досить «грубо», вкінці приготування пропускається суп через блендер, тому це неважливо. Почистити та поріати цибулю, моркву потерти на грубу терку. Розтопити масло і на невеликому вогні тушити до м‘якості цибулю, додати моркву, ще трошки потушити, додати всі спеції, крім солі, трішки цукру, потримати на вогні ще 2 хв., перемішуючи.
Коли картопля закипить, зняти піну, посолити, додати засмажку, скрутити вогонь і варити. Через 10 хв. додати порізані сирки та гарбуз, варити до готовності картоплі і гарбуза, це ще 25 хв. Коли овочі будуть готові, не вимикаючи вогонь, блендерувати суп до однорідності. Якщо вода випарувалася і суп надто густий, долити трохи води, але не робити його занадто рідким. Дати покипіти, помішуючи, ще кілька хвилин, вимкнути вогонь і накрити каструлю кришкою. Подавати з зернятами гарбуза, сухариками, пармезаном, зеленню – це неймовірно смачно з будь-яким додатком.
Рецепт і фото: Viktoriya Isayenko
Радимо також приготувати інші страви з гарбуза за перевіреними рецептами від господинь:
- Цукати з гарбуза за методом “сухого київського варення”
- Сонячне меню. 13 страв із гарбуза на будь-який смак