Консервований щавель на зиму. Без солі, без варіння, без стерилізації! І кришки ніколи не зриває!

Спершу здається, що так просто бути не може! Але я цим рецептом користуюся багато років. Закриваю щавель на зиму без солі, варіння і стерилізації - і банки ніколи не звиваються!

Консервований щавель – необхідна заготовка на зиму. Баночку відкрив, у каструлю з бульйоном і картоплею додав, яйце варене покришив – і каструля борщу готова! Щавлевий борщ готувати найшвидше з усіх перших страв. Тим паче коли під рукою є консервований щавель!

Цей рецепт консервування щавлю – перевірений, від господині. Готується дуже просто, навіть солі не треба! І при цьому гарно зберігається всю зиму! А все завдяки кислоті, яку містить щавель.

Щавель консервований на зиму

Завжди закриваю щавель на зиму таким способом: гарненько мию, ріжу (як на борщ), наповнюю банки, заливаю водою із колодязя або холодною питною (скільки влізе в банку) і закатую металевою кришкою. Все! Без солі, без варіння, без стерилізації! Банки ставлю в погріб! Роблю так кожен рік. Щавлева кислота – чудовий консервант, тому щавель не псується!

Рецепт Галини Плужної

Читайте також:

 

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook