Як заморозити полуницю, щоб зберегти смак та аромат, як у свіжої

Полуниця у морозилці сильно вбирає сторонні запахи, часто втрачає вигляд і смак, годиться хіба для компоту. Але якщо її правильно заморозити, ягоди будуть наче свіжі! Ось 4 найкращі способи заморожування.

Щоб заморожена полуниця була смачною та ароматною, передовсім потрібно вибрати стиглі ягоди. Вони мають бути солодкі, пахучі, без пошкоджень. Чим швидше їх покладете у морозильну камеру – тим більше користі та аромату вони збережуть.

Перед заморожуванням полуницю слід ретельно помити, обсушити, обірвати хвостики. Заморожувати можна із додаванням невеликої кількості цукру або без нього.

Не варто заморожувати полуницю у звичайних торбинках типу “маєчка”: вона сильно вбирає сторонні запахи у морозильній камері, стає несмачною, неприємно пахне. Для цього годяться лише пакети із зіп-застібкою.

Як показав досвід, найкраще заморожувати у пластикових контейнерах зі щільними кришками. Можна використовувати повторно контейнери від морозива або сиркових десертів.

Також чудовий варіант для заморожування цілих ягід – пластикова пляшка з широким горлечком з-під молока або кефіру. А товчену або мелену полуницю можна заморожувати у звичайній півлітровій пластиковій пляшці з-під газованої води. Пюре наливати за допомогою лійки, а виливати – коли повністю розтане.

Спосіб 1 – цілі ягоди

Полуницю помити, обірвати хвостики, ретельно просушити, скласти у пляшки з широким горлечком (як від молока або кефіру – у них ягоди не набираються сторонніх запахів, перевірено!). Коли потрібно, дістати пляшку, стукнути дном об підлогу і всі ягідки розділяться. Можна ліпити вареники або пиріжки чи просто їсти цілими.

Спосіб 2 – шматочками

Ягоди помити, видалити хвостики, порізати шматочками, додати цукор (на 1 кг полуниці приблизно 100 г цукру), перемішати і скласти в пластикові контейнери, які щільно закриваються (як з-під морозива або сиркових десертів – вони запахів не пропускають). Така полуниця взимку, як свіжа. Нею можна поливати морозиво, робити смузі, додавати до десертів.

Спосіб 3 – пюре

Згодяться перезрілі ягоди, різного розміру і т.д. Все так само: помити, перебрати, змолоти блендером або потовкти, підсолодити. Можна залити у півлітрові пластикові пляшки через лійку – тоді жоден запах всередину не проникне. Таке пюре ідеально підійде для приготування прошарків у тортах, желе, зефіру, до морозива та коктейлів, млинців, сирників.

Спосіб 4 – цілі ягоди в пюре

Частину полуниці покласти у контейнери цілою і залити полуничним пюре з цукром. ей спосіб заморожування подобається багатьом господиням.

Спробуйте також приготувати:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook