Картопляні котлети з грибами

Такі котлети не замінять м’ясні, але стануть вдалою альтернативою. Вони смакуватимуть не тільки у піст і будуть варті того, аби подавати їх на святковий стіл.

Інгредієнти:
4 картоплини, 70 г сушених грибів, 1 невеличка цибулина, 1 яйце, 1 скл. молока, 5–6 ст. л. панірувальних сухарів, олія для обсмажування, перець, сіль – до смаку.

Картоплю обібрати, зварити. Злити воду й обсушити кожну картоплину на серветці. Бажано вибрати розсипчастий сорт, оскільки ліпити котлети з такої картоплі набагато легше. Бульбу розім’яти, додати яйце.

Сушені гриби залити молоком і лишити на кілька годин (або на ніч). Цибулю дрібно посікти. Розігріти олію й обсмажити гриби до готовності. Окремо обсмажити дрібно нарізану цибулю, вимішати з грибами. Змішати картоплю з грибами. Посолити і поперчити.

З фаршу зліпити невеликі котлетки, кожну з яких обкачати у панірувальних сухарях. На сковорідці розігріти олію й обсмажити котлетки з двох боків до появи коричневої хрусткої скоринки. Готові котлети викласти на таріль, подати до них сметану і свіжі овочі.

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook