Плавлений сир у мультиварці

Уже й не пригадаю, коли востаннє купувала плавлений сир. Кілька років роблю його сама. Виходить навіть кращий, ніж магазинний. Його і на хліб смачно мастити, і на лаваш для закусочних рулетів, і просто їсти ложкою! Найзручніше плавити сир у мультиварці, хоча можна і в каструлі з товстим дном.

Плавлений сир

1 л молока, 500 г домашнього сиру, 1 ч. ложка солі (+-), 1 ч. ложка соди, 100 г масла, 4 ст. ложки сметани, 1 яйце.

Молоко довести до кипіння додати сир помішувати до утворення сироватки. Відцідити на друшляк хв на 20. Відварений сир, яйце, масло, сметану і сіль пробити ретельно блендером. Цю масу викласти в мультиварку (режим молочна каша) або в каструльку з товстим дном і на повільному вогні помішувати. Коли маса вже майже розплавиться, додати соду. Маса стає пухка і тягнеться. Вимкнути вогонь і налити в форму простелену харчовою плівкою, дати остигнути і поставити в холодильник. Вкінці можна додати якісь трави.

Рецепт Віри Дроняк

Читайте також:

 

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook