Як обрати найкращий та найсмачніший гранат

Гранат люблять не тільки за його неймовірний смак, а й за користь, яку він приносить для здоров’я. А ось як його вибрати...

У гранаті міститься 15 амінокислот, вітаміни К, В9 і В6, а також калій, мідь, фосфор, які дуже корисні для організму. Корисний гранат і для серцево – судинної системи: зміцнює судини, нормалізує артеріальний тиск, сприяє кровотворенню, активному синтезу гемоглобіну та еритроцитів.

Гранат зміцнить імунітет, захистить суглоби і нормалізує кров’яний тиск. Також, він володіє дезінфікуючими властивостями, його можна використовувати при інфекційних захворюваннях як рослинний антисептик. Ми розповімо вам як обрати стиглий та соковитий гранат.

Щоб обрати дуже смачний гранат відберіть декілька, які приблизно однакові за розміром. Зважте їх, та залиште ті, які мають найбільшу вагу.
Тепер зверніть увагу на шкірку. В неї повинне бути рівномірне забарвлення та легкий глянцевий блиск. Якщо на шкірці ви помітили темні плями, тріщини, чорні або коричне цятки – плід вже почав гнити.

Візьміть гранат в руку та легенько натисніть. Якщо ви почули легкий хрускіт – значить фрукт стиглий та смачний. Якщо ж гранат є м’яким та після натиску залишається слід – його купувати не варто. Якщо ж фрукт аж занадто твердий, значить він ще не достиг.

Також, зверніть увагу на звук. Злегка постукайте по шкірці. Якщо звук дзвінкий – гранат буде солодким, соковитим та стиглим. А якщо глухий – або плід ще зелений та не достиг, або ж навпаки, перезрів та почав засихати.

Є 3 найсмачніших сорти гранату:

· Ак-Дона – шкірка малинового кольору, а самі зернятка темно-рожевого та дещо видовжені. На смак Ак-Дона є кисло-солодким плодом, який походить з Середньої Азії.

· Дхолка – найсолодший та найсмачніший сорт гранату в світі. Шкірка та зернятка є світлими. Походить з Індії. Розміри такого гранату є маленькі, але смак просто неймовірний.

· Ахмар – сорт, який відомий завдяки своїм великим червоним зернятках та світло-рожевою шкіркою. Користується великою популярністю та є лідером за вмістом глюкози. Походить з Ірану.

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook