“Магічне” або “Розумне” тістечко
Форма 20Х20 см. Важливо: всі продукти мають бути кімнатної температури! 500 мл теплого молока, 150 г цукру, 125 г масла, 125 г борошна, (або 75 г борошна + 50 г какао для шоколадної версії), 1 ст. ложка води, 4 яйця, 8 г ванільного цукру.
Масло розтопити і охолодити. Молоко легко підігріти. Жовтки відокремити від білків і збити з цукром і ванільним цукром до світлого кольору. Додати воду, тонкою цівкою вливати масло, міксуючи. Додати борошно і добре вимішати на малих обертах міксера. Міксуючи, поступово влити молоко. Маса буде рідка. Окремо збити в круту піну білки і частинами додати до молочної маси, обережно, але впевнено, вимішати лопаткою або ручним віночком. Тісто вилити в змащену маслом і присипаною борошном форму розміром 20х20см. Випікати в розігрітій до 160 ОС духовці протягом 70 хв. Тістечко остудити, прикрити харчовою плівкою і залишити ще на 2 год в холодильнику. Після цього присипати цукровою пудрою або какао, нарізати на порції. Для шоколадної версії треба лише замінити борошно на борошно+какао.
Рецепт і фото Таміли Новорольської
Читайте також: