Тістечко «Білочка»

Люблю такі рецепти: поклав усі складники в одну миску, збив, вилив у форму, спік і готово! Ніякої метушні із замішуванням, розкочуванням коржів і багаторазовим випіканням. Та й брудного посуду мінімум. А результат просто супер: тістечко тане у роті.

Тістечко «Білочка»

Тісто: 2 яйця, 125 г цукру, 100 г темних родзинок (перемолоти), 125 г молока, 1 ч. ложка соди, 130–140 г борошна. Крем: 0,5 б. згущеного молока, 250 мл жирних вершків, горіхи.

  • Відокремити білки від жовтків. Збити білки з половиною цукру. Збити жовтки з рештою цукру.
  • Додати молоко, мелені родзинки, соду, збити на маленьких обертах міксера, поступово підсипаючи борошно. Обережно ввести білки, перемішуючи ложкою знизу вгору.
  • Форму застелити пергаментом (у мене 17х25). Вилити тісто. Пекти при 180 до зарум’янювання (30 хв). Остудити і розрізати на 2 коржі.
  • Збити вершки, ввести згущене молоко. Намазати корж кремом, присипати горіхами. Покласти другий корж. Намазати кремом, присипати горіхами. Прибрати в холодильник. Нарізати тістечками.

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook