Домашній паштет зі свинячої голови
4 кг свинячої голови, 8 цибулин, 4 ст. ложок борошна, сіль, перець.
Свинячу голову добре помити, розрубати і варити, доки м’ясо добре не відділятиметься від кісток. Обрізану шкурку із залишками сала і печінку варити у воді 10-15 хвилин, відкинути на друшляк, охолодити.
Цибулю обсмажити на смальці, охолодити, змішати з відвареними м’ясними продуктами і двічі пропустити через м’ясорубку. Додати бульйон, борошно, сіль, перець, жир, знятий після відварювання голови і шкури. Усе перемішати і ще раз перекрутити через м’ясорубку. Масу викласти в гусятницю (глибоку сковорідку чи невелику каструлю), змащену жиром, і запекти в духовці чи в печі, стежити, щоб не підгоріла. Готовий паштет залишити в посуді, у якому запікався. Холодним паштет загорнути в пергамент.