“Монастирська хата”
2 яйця, 200 г цукру, 200 г сметани, 1 ч. ложка соди (погасити оцтом), 125 г маргарину (з холодильника), борошно.
2 яйця, 200 г цукру розтерти разом, додати 200 г сметани, 1ч. ложку соди (погасити оцтом), 125 г маргарину (з холодильника, потерти), борошно (скільки вбере тісто). Місити, поки не буде відставати від рук. Поділити на 15 рівних кульок і поставити в холодильник на 2 год.
Кожну кульку розкачати в смужку завдовжки, як ваша форма (у мене форма по величині на цілу духовку), покласти в один рядочок вишні та заліпити кінці. Форму помазати олією. Викласти трубочки одна від одної десь 1,5-2 см, щоб не злипалися. Випікати 20 хв при 180 ОС.
Крем: 1 л сметани, 300 г цукру, ванілін.
Краще робити на ніч, щоб за ніч добре просочився, а вранці смакувати.
Рецепт фото Світлани Абрамчук
ВАМ ТАКОЖ БУДЕ ЦІКАВО:
- Торт “Мамина вишня” із дуже цікавими коржами
- Горіховий торт на бісквіті без борошна. Дуже простий і смачний!