Торт “Джульєтта”
Форма 20 на 30 см. Горіховий корж: 4 білки, 100 г пудри, 2 жовтки, 100 г різаних горіхів, 100 г кокосової стружки, 100 г родзинок, 0,5 ч. ложки порошку до печива, 0,5 ст. ложки борошна.
Білки збити до стійких піків, поступово додаючи пудру і жовтки. Сухі компоненти змішати. Акуратно вимішати з білками. Пекти 30 хв при 170 ОС.
Маково – сирний корж: 100 г маку (змолоти або втерти в макітрі), 1 яйце, 2 ст. ложки цукру, 4-5 горіхів (подрібнених), 1 ст. ложка апельсинових цукатів (я дала 50 г сушеної журавлини).
Усе для макової маси перемішати і викласти в застелену пергаментом форму, посипати журавлиною. Зверху покласти сирну масу. Пекти 35-40 хв при 170 ОС.
Сирна маса: 400 г сиру (перемолоти), 2 ст. ложки сметани, 5 ст. ложок цукру, 3 яйця, 2 ст. ложки манки (сухої крупи), 3 ст. ложки цукатів, 0,5 п. ванільного пудингу (використовую польський Budyn).
Бісквіт: 2 яйця, 2 ст. ложки цукру, 2 ст. ложки борошна, 0,5 ч. ложки розпушувача.
Яйця збити з цукром 5-6 хв, обережно вимішати з борошном і розпушувачем. пекти 20 хв при 170 ОС.
Сметанкове суфле: 400 г сметани ( магазинної 22%), 100-150 г цукрової пудри, 2 п. ванільного цукру, 20 г. желатину (замочити в холодній воді і розтопити на водяній бані).
Усе перемішати і покласти на 20 хв в морозильник, далі збити міксером. Можна додати шоколадні дропси (краплі).
Полуничне суфле: 400 г сметани, 200 г свіжої полуниці (збити блендером, процідити через сито), 150 г цукрової пудри, 20 г желатину (замочити в холодній воді, розчинити на водяній бані), 1 полуничне желе (залити окропом – 50 мл, розмішати до повного розчинення).
Усе змішати, покласти в морозильник на 20 – 30 хв. Збити міксером.
Збирати торт треба у формі відповідного розміру з високими бортами: горіховий корж, сметанкове суфле, маково-сирний корж, полуничне суфле, бісквіт. Усе охолодити протягом доби.
Рецепт і фото Світлани Сороки. Замовити у господині солодощі можна за тел. 0672048527
ВАМ ТАКОЖ МОЖЕ БУТИ ЦІКАВО:
- Пляцок “Персиковий цвіт” з вишнями, маком та желе
- Пляцок “Бандерівський” із сирною, маковою, горіховою і кокосовою начинкою