Чебуреки люблять усі – не всі люблять з ними возитися. Наймарудніше – це тісто: спочатку місити, потім тоненько розкочувати… Але це тісто не таке: легко замішується, легко розкочується, приємне у роботі. А які смачні чебуреки вдаються!
Тісто для чебуреків
- 450 мл гарячої води (70–80 градусів), 1 ч. ложка солі, 3 ст. ложки олії, 1–2 ст. ложки горілки або спирту, 800–900 г борошна. Для начинки: фарш, цибуля, сіль, перець, холодна вода.
У дуже гарячу воду додати сіль, олію, горілку і борошно (всипати спершу частину, потім поступово ввести решту). Замісити еластичне тісто, дати 30 хв відпочити. До фаршу додати терту цибулю, спеції, холодну воду (щоб був соковитим). Тонко розкотити тісто, вирізати кола, покласти фарш, заліпити краї. Смажити з двох боків до золотистого кольору.
Радимо також інші рецепти приготування чебуреків:
- Суперрецепт чебуреків: смачне хрумке тісто і соковита начинка
- Універсальне тісто – для піци, вареників, пахлави, “Наполеона”, чебуреків, пиріжків
Post Views: 41