Інгредієнти:
1 кг сирого свинячого сала зі шкіркою, 10 зубців часнику, 4 ст. ложки солі, 3 ч. ложки чорного перцю-горошку, 4 лаврові листки, 1 ч. ложка кмину, 2 ст. ложки меленої паприки, 1 ч. ложка меленого перцю.
Приготування:
Сало вимити, обсушити. Розрізати шматок на дві частини. Покласти на дошку для нарізання шкіркою донизу. Гострим ножем зробити по всій поверхні насічки завглибшки 2 мм.
Часник почистити, нарізати тонкими пластинками. Наламати на невеликі шматочки 2 лаврові листки. Покласти на сало часник і лаврові листки. Вдавити руками у поверхню сала.
У невеликій мисці розчавити чорний перець і залишки лаврового листка. Додати 2 ст. ложки солі та кмин. Перемішати.
Рясно пересипати отриманою сумішшю один шматок сала.
В іншій мисці змішати сіль з паприкою і гострим перцем. Присипати цією сумішшю другий шматок сала. Щільно загорнути шматки сала у листи фольги й помістити у холодильник на 2 тижні.
У суміш солі й перцю можна додати й інші спеції на смак, приміром, духмяний перець чи коріандр.