«Сметанник»
Білий корж: 2 яйця, 180 г цукру, 200 мл сметани, 200 г борошна, 0,5 ч. ложки соди, 0,5 ч. ложки порошку до печива.
Яйця збити з цукром. Додати сметану, борошно, погашену соду та порошок до печива. Усе акуратно вимішати. Викласти у прямокутну форму діаметром 30*40. Випікати до готовності при температурі 180 градусів.
Темний корж: 2 яйця, 180 г цукру, 200 мл сметани, 150 г борошна, 0,5 ч. ложки соди, 0,5 ч. ложки порошку до печива, 2 ст. ложки какао.
Яйця збити з цукром. Додати усі інші інгредієнти, акуратно вимішати. Викласти у прямокутну форму діаметром 30*40. Випікати до готовності при температурі 180 градусів.
Крем: 600 мл сметани, 100 г цукрової пудри, ванільний цукор.
Коржі охолодити та розрізати навпіл. Почергово перемазати кремом і прикрасити за бажанням.
Рецепт і фото Оксани Ющук, м. Луцьк