Торт “Кури в декреті”
1 скл. сметани або кислого молока, 1 ч. ложка соди (погасити оцтом), 1 ч. ложка амоняку (розвести у сметані), 2 ст. ложки розтопленого маргарину (смальцю або олії), 1 скл. цукру, борошно (скільки вбере тісто, має бути як на вареники, але трошки липке). Сметана: 500 мл сметани, 1 скл. цукрової пудри, ваніль. А також вишні.
У сметані розвести амоній, додати решту продуктів, поступово підсипаючи борошно, замісити тісто, як на вареники. Але воно має бути не туге, а трішки липке. Поділити на 4-6 частин, кожну частину розкотити і випікати на пергаменті при 180 ОС до готовності. Сметану збити з цукровою пудрою, кожен корж змастити кремом. За бажанням на крем викласти вишні. Або 1 п. желе залити 1 скл. окропу, дати застигнути, а потім змолоти на м’ясорубці і змішати з кремом. На ніч поставити у холодильник.