Для приготування сиропу знадобиться склянка цукру, ліпше взяти коричневий. Всипте цукор у маленьку каструльку з важким дном. Налийте туди ж склянку води. Увімкніть несильний вогонь і помішуйте доти, доки цукор не розчиниться.
Напохваті треба мати кулінарний пензлик – вмочуйте його в гарячу воду й видаляйте зі стінок каструлі цукор, що кристалізується.
Додайте той ароматизатор, який люблять діти: свіжу м’яту, лимонну чи апельсинову цедру, паличку кориці, імбир… Тепер перестаньте помішувати сироп, збільшіть вогонь – хай покипить хвилин зо п’ять. За цей час він випарується і стане густим.
Зніміть його з вогню, додайте (для дорослих) трохи рому чи коньяку, або ж апельсинового соку, розмішайте й охолодіть. Зберігайте у закритій банці в холодильнику.