Для того, щоб мозок добре функціонував, щоб мати хорошу пам’ять у старості, додайте ці продукти у свій раціон:
Чорниця. Вона знижує ризик погіршення роботи мозку у зв’язку зі старінням. Чорниця допомагає міркувати і добре засвоювати отримані знання в будь-якому віці.
Шпинат. Він зберігає молодість нервових клітин, а також допомагає в пізнавальній діяльності мозку.
Курага. Вона багата на залізо. Воно стимулює роботу лівої півкулі мозку, відповідальної за аналітичне мислення. Курага багата на вітамін С, який допомагає залізу краще засвоюватися. Оптимальна доза на добу – 3 шт.
Баклажан. Шкірка баклажана містить антоціанін (темний пігмент і одночасно антиоксидант), який сприяє збереженню необхідної кількості жиру в мембранах клітин мозку, захищаючи їх таким чином від пошкодження.
Ківі. В одному ківі – денна норма вітаміну С. Цей потужний антиоксидант захищає мозок від вільних радикалів, які погіршують пам’ять і негативно впливають на здатність ухвалювати рішення.
Червона квасоля. Це джерело білків і вуглеводів. Вона нормалізує рівень цукру в крові, що важливо для нормальної роботи мозку.
Морська капуста – чемпіон за вмістом йоду. Якщо організму бракує цього елементу, вас турбуватиме безсоння, дратівливість і розлади пам’яті.
Вівсянка. Стимулює кровообіг, у тому числі і в мозку.
Червона капуста. Це відмінне джерело антиоксидантів, які сприяють профілактиці хвороби Альцгеймера.
Зелений горошок. Він багатий на вітамін В1, який впливає на концентрацію уваги і пам’ять. Його брак може бути причиною погіршення пам’яті і недостатньої концентрації уваги на роботі, або під час навчального процесу .