Кульбаба вбиває злоякісні клітини

Трав’яні відвари кульбаби не лише нормалізують апетит і покращують обмін речовин, а ще й допомагають у боротьбі з пухлинними процесами!

Нещодавно було доведено, кульбаба має потужні властивості у боротьбі з раковими клітинами.

У дослідженні, проведеному відділом хімії та біохімії Канади, йдеться, що цей корінь лікує рак і залишає здорові клітини неушкодженими. Окрім цього, рослина має також безліч інших лікувальних властивостей.

Лікувальні властивості кульбаби зумовлені багатим хімічним складом трави та кореневищ. Молочний сік кульбаби лікарської містить тараксацин і тараксацерин, каучуки (2-3%). Листя і суцвіття кульбаби містять тараксантин, флавоксантин, вітаміни C, A, B 2, E, PP, холін, сапоніни, смоли, солі марганцю, заліза, кальцію, фосфору, до 5% білка.

Ось її основні властивості:

  • вживання кульбаби нормалізує апетит, покращує обмін речовин;
  • жовчогінна і легка проносна дія;
  • виводить з організму токсини, очищає;
  • стимулює і тонізує нервову систему, бореться із занепадом сил, допомагає при хронічній втомі;
  • покращує стан шкіри в таких проблемах, як прищі, вугрі, кропив’янка, псоріаз і т. д.;
  • прискорює загоєння ран.

Як приймати цей засіб?

Найпоширеніший спосіб вживання кульбаби – чай, кип’ятіння листя і кореня рослини. Дозволяється випивати до трьох чашок відвару на день.

Екстракт можна купити безпосередньо у травників. Він має такі ж властивості, як і чай, але у ньому більша концентрація. Тому він дуже корисний, якщо хочете провести більш ретельне очищення.

Слід з обережністю вживати кульбабу людям з ризиком закупорки жовчних проток, а також з підвищеною кислотністю шлункового соку, при виразці шлунка. І, звичайно ж, у всьому повинна бути міра.

Джерело

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook