У природі чорної солі немає, але люди навчилися робити її самі.
Спосіб приготування. Сіль крупного помелу змішують з замоченим у воді житнім хлібом, загортають у ганчірку і кладуть у піч чи вогнище на палаючі дрова. Коли сіль обвуглюється, її товчуть і просіюють. Чорна сіль готова.
То чим така сіль краща за звичайну? Виявляється, під час прожарювання склад солі змінюється. Окрім хлористого натрію, в ній є зола від хліба, яка збагачує сіль такими елементами, як йод, калій, мідь, цинк, кальцій, що конче потрібні організму.
Найкраще таку сіль готувати в Чистий четвер, перед Великоднем, і освячувати разом із пасками та крашанками. Так що це повідомлення найкраще вирізати і зберегти до весни або переписати в записничок господині.
Post Views: 29