Ось для чого тарілку натирають часником… Я тепер завжди так роблю!

У кожного кухаря свої секрети приготування страв. Ми зібрали для вас найцікавіші кулінарні лайфхаки, про які ви, можливо, не знаєте.
  • Щоб ваш сметанний крем мав ідеальну текстуру, додайте в нього при збиванні яєчний білок.
  • Щоб яблука в шарлотці не збилися, а родзинки у кексі не сіли на дно, перед перемішуванням із тістом, припудріть їх борошном.
  • Щоб варена квасоля не темніла, не накривайте її кришкою під час варіння.
  • Щоб котлети або фрикадельки вийшли ніжнішими і смачнішими, додайте у фарш подрібнену (терту) цибулю або картоплю.
  • Маринування в майонезі зробить м’ясо досить м’яким і ніжним. Також можна змішати майонез з гірчицею.
  • Рум’яну хрустку скориночку м’ясу можна надати, змастивши його перед запіканням медом, гранатовим соком або розбавленим з водою коньяком.
  • Коли варите яловичину, додайте у бульйон помиту бананову шкірку. Це надасть м’ясу м’якості.
  • Для панірування замість звичайних сухарів можна використати подрібнені горіхи або кунжут. Або ж змішати їх. Страва в результаті вийде ще смачнішою і цікавішою на вигляд.
  • Щоб зробити суп апетитнішим, за 2 хв до завершення готування влийте в нього трішки свіжого морквяного соку.
  • Дрібка натуральної ванілі (з тертого ванільного стручка)чудово розкриє смак овочевого салату.
  • Підігрівайте посуд перед поданням гарячої страви і охолоджуйте тарілку для подачі холодної – смак їжі буде більш збалансованим і насиченим.
  • Додайте дрібку солі в мелену каву перед приготуванням. Це зробить смак напою яскравішим
  • Щоб відварений рис вийшов білосніжним, в процесі варіння додайте у воду трішки оцту.
  • Щоб жовток вареного яйця при нарізці не кришився і не занадто прилипав до леза ножа, заздалегідь занурте ніж в холодну воду.
  • Щоб надати страві легкої часникової нотки і щоб при цьому не переборщити із запахом, натріть посуд зубцем часнику, а потім покладіть туди їжу. Це ідеально працює із салатами!
  • Щоб печінка була м’якою, соліть її наприкінці готування.

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook