П’ять смачних та корисних салатів з буряка

Насуваються зимові холоди, а значить, наш організм, як ніколи, потребує вітамінної підзарядки. Щоб прості бурякові салати всім припали до смаку, потрібно дотримуватися кількох правил. Скористайтеся цими рецептами і ви будете вражені!

Ціни на тепличні помідори та перці не тішать, отже саме час згадати про дієтичні та такі доступні буряки. Легкі та збалансовані салати з буряка корисні й дуже смачні. Буряк – унікальний овоч, який не можна замінити нічим іншим. Якщо протягом двох тижнів вживати не менше 100 грамів вареного буряка в день, можна відчутно підвищити рівень гемоглобіну, а також схуднути.

Кілька хитрощів, щоб салат з буряка був ще смачнішим

1. Буряк буде смачніше, якщо запеки його в духовці (використовуючи фольгу або рукав для запікання), приготувати в мультиварці або в мікрохвилівці.

2. Волоські горіхи перед додаванням в салат варто потримати в окропі, а потім обсушити та злегка обсмажити.

3. Чорнослив для салату має бути без кісточок, м’ясистий і висушений без диму.

4. Замість майонезу– нежирна сметана.

5. Максимум корисних речовин буряковому салату дасть часник, пропущений через прес за 10 хвилин до змішування з іншими інгредієнтами.

Салат з буряка з чорносливом і горіхами

Інгредієнти:

  •  400 г буряка
  •  100 г чорносливу
  •  2 ст. л. з гіркою волоських горіхів
  •  2 зубчики часнику
  •  3 ст. л. сметани 10% -ї жирності

Приготування:

1. Підсуши горіхи на пательні.

2. Красиві горіхи відкласти для прикраси салату, а решту натерти на дрібній тертці.

3. Залити сухі сливи окропом. Залишити на 2 хвилини й злити водою. Не слід замочувати чорнослив довго, щоб він не став водянистим.

4. Дрібно нарізати підготовлений чорнослив.

5. Натерти на великій тертці очищений від шкірки буряк.

6. З’єднати буряк і чорнослив. Додати горіхи та пропущений через прес часник.

7. Заправити сметаною, викласти в вазочку, прикрасити горіхами.

Простий салат з сиру, буряка і яєць

Мама завжди говорила: «Буряк на вечерю – дієтолог не потрібен». А ще вживання бурякового салату замість вечері – найпростіший спосіб схуднути за допомогою червоного коренеплоду.

Салат з буряком і яйцем – хороший варіант легкої вечері: повірте, ви не будете голодувати, завдяки буряку покращиться травлення та обмін речовин, а яйця забезпечать організм достатньою кількістю білка.

Інгредієнти:

  •  200 г твердого сиру
  •  2 варені яйця
  •  1 буряк
  •  2 зубчики часнику
  •  2 ст. л. сметани 10% – ї жирності
  •  перець, зелень і сіль за смаком

Приготування:

1. Відварити або запекти буряк, потім очистити його та натерти на великій тертці. Натерти на середній тертці сир.

2. Очистити та нарізати кубиками варені яйця. З’єднати з пропущеним через прес часником.

3. Змішати всі підготовлені продукти, додати перець і сіль, сметану, подрібнену зелень. Дати салату настоятися.

Буряковий салат з апельсиновою заправкою

Інгредієнти:

  •  5 буряків
  •  1 ст. л. бальзамічного оцту
  •  1-2 зубчики часнику
  •  1/2 апельсина
  •  5 ст. л. оливкової олії
  •  свіжа зелень
  •  сіль і перець за смаком

Приготування:

1. Відварити буряк, очистити і натерти на тертці. Можна також нарізати невеликими кубиками. Часник пропустити через прес, подрібнити зелень.

2. Приготувати заправку. З апельсина вичавити сік і змішати його з оливковою олією і бальзамічним оцтом. Буряк перемішати з зеленню і часником, додати сіль і перець. Потім полити салат заправкою, знову перемішати.

Фітнес-салат «Щітка»

Інгредієнти:

  •  2 буряки
  •  1 яблуко
  •  1 маленька морква
  •  1 середня цибулина
  •  250 г свіжої капусти
  • 3 ст. ложки олії
  • 2 ч. ложки яблучного оцту
  •  сіль за смаком
  •  будь-яка зелень

Приготування:

1. Очистити буряк і моркву від шкірки.

2. Натерти разом з яблуком на тертці.

3. Цибулю нарізати кубиками, а капусту соломкою.

4. Перемішати овочі, додати рубану зелень, сіль, оцет і заправити рослинною олією.

Салат «Пікова дама»

Інгредієнти:

  •  1 буряк
  •  35 г волоських горіхів
  •  35 г чорносливу
  •  1 солоний огірок
  •  1 яблуко
  •  80 мл сметани
  •  2 зубчики часнику

Приготування:

1. Дрібно нарізати солоний огірок.

2. Залити водою чорнослив і дати йому настоятися близько 10 хвилин, потім дістати з води, обсуши, видалити кісточки та нарізати соломкою.

3. Натерти на великій тертці очищений буряк.

4. Пропустити часник через прес. Очищені яблука натри на великій тертці. Волоські горіхи злегка обсмажити в духовці та подрібни в блендері.

5. З’єднати в зручній ємності буряк, горіхи, яблука, чорнослив, огірок і часник.

6. Перемішати всі інгредієнти й заправити салат сметаною (можна замінити оливковою олією). Посипати салат подрібненими горіхами.

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook