Слива давно «прописалася» у народній медицині, її плоди мають лікувальні властивості, а сік із них допомагає при багатьох захворюваннях. Це цілющий «коктейль» із харчових волокон, фруктози, вітамінів А, В, С, Е, РР, бета-каротину, кальцію, магнію, калію, заліза, йоду, цинку й інших важливих мікроелементів.
Завдяки високому вмісту вітаміну Р і речовин Р-вітамінної дії, які не руйнуються навіть після переробки плодів, слива сприяє зниженню кров’яного тиску та зміцненню судин. Калій бере участь у переданні нервових імпульсів, у скороченні м’язів, а також у підтримуванні роботи серця та кислотно-лужного балансу в організмі.
Тим, хто полюбляє сливовий сік, навряд чи загрожує атеросклероз, адже цей напій знижує рівень «поганого» холестерину. Також він здатний виводити з організму зайву рідину, що є гарною профілактикою набряків.
Сливова дієта – спосіб очистити кров і зміцнити печінку. Завдяки вмісту пектину, який є найсильнішим абсорбентом, сливовий сік очищає організм від токсинів і шлаків. Цей напій також багатий на антиоксиданти, уповільнює процеси старіння і розвиток пухлин. Проте медики радять із обережністю пити сливовий сік людям, які страждають від ревматизму чи хворіють на цукровий діабет.