Цукати
Апельсини, 300 г цукру, 100 г води.
З апельсинів овочечисткою знатяти верхній шар і гострим ножем порізати довгастою соломкою. 300 г цукру і 100 г води закип’ятити і залити порізані шкірки. Хай покипить 5 хв. Накрити щільно кришкою і поставити остигати. Так повторювати три рази. Останній раз розігріти і відцідити. Якщо сироп дуже густий, трішки розвести водою. Цукати викласти на пергамент і поставити в теплу духовку . Сушити при 120 ОС приблизно 30 хв. Час від часу перемішувати. Скласти в банку, що закручується. Такими цукатами можна прикрашати торти і сирники. Можна викласти цукати, а до сиропу, в яких вони варилися, додати води і чайну ложку замоченого желатину, залити поверх цукатів.
Рецептом і фото поділилася Оксана Мельничук. Замовити десерти у цієї господині можна за тел. 0973446974