Смажений болгарський перець на зиму
На банку 1 л: перець, 1 ч. ложка з чубком солі, 40 г цукру (1 ст. ложка + 1,5 ч. ложки), 40 мл оцту (9%) (2 ст. ложки + 2 ч. ложки), 2 зубці часнику, олія для смаження.
Перець помити, дати повністю висохути (щою не стріляв при смаженні), вкоритити хвостики, але не чистити. Банки і кришки простерилізувати. Перець посмажити з усіх боків до готовності під кришкою (має стати м’яким і змінити колір). Кожну перчину проколоти виделкою, скласти у банку, щільно її наповнивши, притрушуючи банку. За кілька хвилин перець “всядеться” і щільно ляже в банку. Всередині і зверху посипати перці січеним часником. У літрову банку вміщається близько 9 великих перчин. Висипати зверху сіль, цукор, оцет, залити крутим окропом з чайника (залити доверху, щоб вода трішки перелилася за краї), притиснути перці виделкою, щоб вийшлол все повітря. Закрутити, потрусити банку, перевернути догори дном, вкутати до повного охолодження.
Порада: перець можна не смажити, а запікати у духовці, (під грилем, можна 1 раз перевернути), попередньо змастивши кожен олією і проколовши виделкою. Тоді не буде проблем із розбризканою олією. А для того, щоб у банку вмістилося більше перцю, його можна попередньо почистити та порізати навпіл або на 4 частини (такий краще додатково простерилізувати). Можна додати кілька кілець гострого перцю і петрушку (такий також краще додатково простерилізувати) .
Рецептом поділилася Світлана Власюк
Спробуйте також приготувати:
-
Перець маринований з насінням «Найлінивіший і найсмачніший»
-
Хрумкий перець у дуже вдалому маринаді з додаванням меду. Мій улюблений рецепт!