Зелені помідори “По-грузинськи”

Свекруха знайшла в книзі про домашню грузинську кухню абсолютно неймовірний рецепт засолювання зелених помідорів - без розсолу, у власному соці. Результат перевершив всі очікування! Пряні, соковиті і смачні!

Зелені помідори “По-грузинськи”

Інгредієнти: 2 кг помідорів (зелених), 6-8 болгарських перців (зелених), 1 головка часнику, 1 пучок петрушки, 1 пучок кропу, 1 пучок зелені селери, 1 пучок кінзи.

Всі інгредієнти ретельно помити й висушити. Помідори надрізати майже дощенту, щоб утворилася кишеня, або просто нарізати на 4 частини. Рясно натерти їх сіллю зсередини, скласти в миску і відставити, щоб пустили сік.

Подрібнити зелень і перець. Часник натерти на тертці, але можна теж дрібно порубати. Все перемішати в мисці. Кожен помідор начинити зеленню – приблизно столова ложка на одну помідорну кишеньку.

Скласти в банку або іншу глибоку тару, злегка притиснути зверху, накрити кришкою і поставити туди, де темно і прохолодно. Розсолу ніякого немає – помідори самі пускають сік. Через 10 днів помідори готові.

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook