Кабачкова ікра на зиму
1 кг очищених кабачків порізаних дрібними кубиками, 0,5 кг порізаного кубиками червоного перцю, 450 г цибулі, 500 г моркви, 4 зубці часнику,
150 мл олії без запаху, 55 г цукру, 25 г солі, 0,5 ч. ложки меленого чорного перцю, 170 г томатної пасти, 25 мл 9-% оцту.
У каструлю налити 150 мл олії без запаху, додати цибулю, моркву терту, часник порізаний, перець, тушкувати 15 хв, помішуючи щоб не пригоріло. Тоді додати 55 г цукру, 25 г солі, кабачки, перемішати і тушити 40 хв на середньому вогні, час від часу помішуючи. Додати 0,5 ч. ложки меленого чорного перцю, 170 г томатної пасти, перемішати, тушкувати 15 хв. Обов’язково додати 25 мл 9-% оцту, перемішати і спробувати, чи достатньо солі і цукру. Далі тушимо ще 5 хв. Зняти з вогню, збити блендером на пюре, поставити на малий вогонь, довести до кипіння під кришкою (обов’язково, бо буде стріляти), довести до кипіння і вимкнути. Ікру розкласти у стерилізовані банки і закрутити. Закутати в ковдру, перевернувши кришками до низу до вистигання. Хто не любить червоного перцю , беріть тоді 1,5 кг кабачків (очищених).
Рецептом поділилася Оксана Назар