Сім смачних страв із курячих сердець

Із курячих сердець можна приготувати дуже багато смачних і при цьому досить бюджетних страв. Ми зібрали 7 найкращих рецептів!

Салат “Весняний”

200 г варених курячих сердець, 2 свіжих огірка, 100 г консервованого горошку, 1 пучок зеленої цибулі, 1 пучок кропу, сметана або майонез, спеції.

Серця, огірки порізати соломкою, посікти зелень, додати решту складників, усе перемішати.

Салат із сердець з корейською морквою

500 г варених курячих сердець, 150 г моркви по-корейськи, 150 г консервованої кукурудзи, 2 цибулини (замаринувати на 15 хв в оцті і воді (1:1) з додаванням цукру), 2 зубці часнику, 3 ст. ложки майонезу. Можна додати свіжий огірок, консервований горошок.

Серця порізати, усе разом змішати і заправити.

Курячі серця у сметані

1 кг сердець, 1 цибулина, 1 морквина, 50 г борошна, 60 мл сметани, 35 мл молока, олія (для смаження), сіль, перець.

Серця почистити, розрізати навпіл, помити. Опустити у киплячу воду, проварити 5 хв, відкинути на сито. Моркву потерти, цибулю порізати кибиками. Змішати сметану з молоком. Цибулю посмажити на олії до прозорості, додати моркву, посмажити до готовності. Окремо посмажити на олії приварені серця (5 хв), додати борошно, зменшити вогонь, смажити ще 1 хв, додати розведену сметану, сіль, перець, тушкувати під кришкою 5 хв, додати моркву з цибулею, перемішати, вимкнути вогонь, настояти під кришкою ще 5 хв.

Курячі ковбаски з сердечками і сиром

500 г курячого філе, 300 г курячих сердець, 3 зубці часнику, 1 ч. ложка хмелі-сунелі, 1 ч. ложка карі, мускатний горіх, 30 г твердого сиру, сіль.

Філе подрібнити, змішати зі спеціями, порізаними начетверо серцями. Замість філе можна використати м’ясо зі стегенець, тоді ковбаски будуть менш дієтичніші, але соковитіші. Викласти жменю фаршу на харчову плівку, розпластати, покласти посередині смужку сиру, сформувати ковбаску за допомогою плівки, закрутити краї. Зробити таким чином 2 -3 ковбаски. Варити у воді або на пару хвилин 30. можна заморозити і приготувати за потреби. Смакує з овочами.

Курячі серця із гречкою у горщиках

На 4 горщика: 400 г курячих сердець або шлуночків, 20 ст. ложок гречаної крупи, 1 чибулина, 150 г селери (на бажання), 0,5 перчини, 4 великі печериці, зелень, сіль, перець.

Серця відвати протягом 30 хв у підсоленій воді (бульйон не виливати – він піде у горщики). Селеру порізати соломкою й обсмажити, додати порізані печериці, додати порізану цибулю, перець, вичавлений чаник, посолити, поперчити. У горщики викласти промиту гречку (по 5 ст. ложки у кожен), серця, тушковані овочі, залити бульйоном по 10–12 ст. ложок у кожен горщик (якщо його буде замало, добавити води), посипати зеленню, поставити у духовку, увімкнути 180 ОС, запікати до готовності гречки.

М’ясо, пресоване у панчосі

2 курячих філе (1 філе можна замінити на 300 г шлуночків), 600 г курячої печінки, 200 г курячих сердець, 10 г желатину, 2 цибулини, сіль, перець, 2 ст. ложки олії.

Цибулю подрібнити і обсмажити на олії, додати цілу печінку і серця (не розрізати), обсмажити, додати крупно порізане куряче філе (2Х2 см), обсмажити, посолити, поперчити, охолодити. Додати замочений і розчинений желатин. На бажання, можна додати подрібнений часник. Наповнити фаршем зав’язану з одного боку пачоху, втрамбувати, зав’язати з другого боку, покласти на дошку, накриту пакетом, накрити ще одним пакетом і дошкою. Усе це поставити на деко або піднос (буде виділяти сік) і поставити зверху щось важке. Поставити на ніч у холод. Зранку звільнити м’ясо від панчохи. Воно легко ріжеться.

Курячі серця у сирно-вершковому соусі

500 г курячих сердець, 200 г м’якого плавленого сиру, 1 цибулина, 100–200 мл вершків, 3 ст. ложки олії.

Цибулю порізати чвертькільцями і смажити на олії до прозорості, додати серця та вершки, тушкувати під кришкою 10–12 хв, додати прянощі і сіль, протушкувати ще 5 хв, додати плавлений сир. Коли він розплавиться, тушкувати ще 3–5 хв. Смакує з овочами, макаронами, кашами.

 

 

 

 

 

 

 

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook