Двічі горіховий торт
150 г масла, 4 ст. ложки меду, 3 яйця, 1 ч. ложка соди, 1 скл. цукру, 1 скл. мелених горіхів, 3 скл. борошна. Форма 20 на 30.
Мед, цукор, масло, розігріти до розчинення, додати соду і горіхи, трошки охолодити, додати яйця і борошно, замісити м’яке тісто і покласти в холодильник, можна і на ніч. Тісто повинно вийти таке, щоб можна було тонко розкатати. Вийшло 8 коржів 20Х30 см, розкатувала тоненько на пергаменті. Випікати при 180 ОС кілька хвилин до ледь золотистого кольору. Коржі виходять тверді, від крему смають м’які.
Горіховий крем
1 скл. мелених горіхів, 1 скл. гарячого молока, 1 скл. цукру, 300 г масла.
Мелені горіхи залити склянкою горячого молока і 1 скл. цукру, довести до кипіння і повністю охолодити. 300 г масла збити до пухкої маси і по ложці додати горіхову масу.
Рецептом поділилася Мирослава Крутій