М’ясний паштет: перемолоти копчене або печене м’ясо, змішати з маслом або майонезом, прикрасити половинками виноградин і посипати подрібненими горіхами.
Сирний крем: тертий сир змішати із зеленню, майонезом і часником; будь-який не надто соковитий салат.
Печінковий паштет: готовий або перемолоти варену печінку з додаванням масла, майонезу чи вершків.
М’який сир із зеленню: на 100 г сиру – вичавлений зубець часнику, подрібнений кріп.
Яєчний паштет: 5 жовтків розім’яти виделкою, додати 1 ч. ложку гірчиці, 2 ст. ложки зелені, по 1 ст. ложці м’якого сиру і майонезу.
Копчена риба: скумбрію або горбушу гарячого копчення розібрати на волокна (200 г), один свіжий огірок почистити від шкірки і подрібнити, змішати з соусом (1 ч. ложка гірчиці, 1 ст. ложка майонезу, 1 ст. ложка натурального йогурту або нежирної сметани).
Сирно-ананасна: на 1 скл. тертого твердого сиру – 1 зубець вичавленого часнику, 2 жмені порізаного кубиками консервованого ананаса, змішати з 1 ст. ложкою майонезу.
Крем з авокадо: м’якоть 1 авокадо полити 2 ст. ложками лимонного соку, 1 ст. ложкою оливкової олії, додати 2 ст. ложки м’якого сиру, змолоти у блендері, викладати кондитерським шприцом.
Курятина: куряче філе порізати невеликими кубиками (300 г), додати дрібно порізаний салат, 2 подрібнених свіжих огірки без шкірки, 1 покришений болгарський перець, заправити 2 ст. ложками майонезу.
Із печінкою тріски: розім’яти виделкою печінку тріски, додати 2 варених подрібнених яйця, 2 невеликих солоних огірки, 0,5 цибулини (порізати і обдати окропом), змішати з 2 ст. ложками майонезу.
Заварний крем або збиті вершки, ягоди, шматочки фруктів, шоколад.