Смачні льодяники проти кашлю

Кожна мама знає, яких зусиль вартує змусити дитину випити ліки. І у кожної мами, мабуть, є свій фірмовий рецепт смачних ліків. У мене це саморобні льодяники. Вони і від кашлю допомагають, і біль у горлі пом'якшують.

Домашні льодяники не тільки смачні, а й дієві. Вони допомагають проти кашлю і пом’якшують біль у горлі. І курцям, до речі, вони теж допомагають.

Для приготування льодяників треба півлимона, шматок кореня імбиру (2–3 см) або 1 ч. ложку меленого імбиру, 2 ч. ложки меду, 0,3 скл. води, 4 бутони гвоздики, 0,7 скл. цукру, 2 ст. ложки цукрової пудри для обсипання.

Корінець імбиру почистити, нарізати тонкими пластинами. У сотейник з товстим дном висипати цукор, додати воду, нарізаний імбир, сік лимона і потовчену у ступці гвоздику. Поставити на вогонь, нагріти і, коли цукор розчиниться, додати мед. Варити на середньому вогні, зрідка помішуючи. Суміш буде сильно пінитися.

Приготувати цукрову пудру і папір для випікання (на ньому треба формувати цукерки). Варити до загуснення і характерного карамельного кольору (15–20 хв). Якщо крапнути карамеллю на папір, то крапля не має розтікатися, тоді після охолодження затвердіє. Видалити імбир і гвоздику.

Чайною ложкою викладати карамель на пергамент у вигляді невеликих кружечків. Рясно посипати цукровою пудрою. Після охолодження льодяники легко відходять від паперу. Перш ніж зсипати льодяники в один контейнер, перевірте, чи не липнуть вони один до одного.

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook