Виникнення авітамінозу можна запобігти введенням в організм вітамінів. Вітаміни бувають в будь-якому вигляді. Велику роль відіграє збалансоване і повноцінне харчування, що представляє собою надходження в організм таких компонентів, як білки, жири і вуглеводи. Харчуючись однією картоплею або макаронами, збалансувати своє харчування навряд чи вдасться. Організму людини необхідне м’ясо, яке набагато поживніше рослинної їжі і при цьому легко засвоюється. Без жирів і білків організм не буде функціонувати правильно. Дуже корисні свіжі овочі і фрукти, які в наш час можна знайти на будь-якому магазині, незважаючи на те, яка пора року за вікном.
Для профілактики весняного авітамінозу самими корисними для організму є такі продукти:
- фрукти і овочі з вмістом вітаміну А. Тільки вони засвоюються краще у присутності жиру, і тому, наприклад, салати з морквою потрібно обов’язково заправляти рослинною олією, сметаною або йогуртом;
- червонокачанна капуста – незамінний борець з авітамінозом. Найбільш корисними є перші листочки цієї культури. У них міститься величезна кількість вітаміну С;
- денну потребу вітаміну Е організму принесуть горіхи. Всього сто грам у добу арахісу – і нестачі у вітаміні Е не буде;
- проблему зміни настрою і навіть депресію допоможе вирішити вітамін В9 – фолієва кислота, денна норма якої міститься в п’ятистах грамах полуниці. Науково доведено, що вживання вітаміну В9 призводить до збереження інтелекту;
- відсунути старіння організму допоможе селера, в якій поєднуються мікроелементи речовин, таких як натрій, калій, марганець, цинк, залізо, фосфор, а також корисні вітаміни В1, В2, К, С, У. Наявність цих елементів підтримує в організмі стійкість клітин до шкідливих впливів. Щоденне вживання маленького пучка селери допоможе вивести з організму людини зайву воду, покращує водно-сольовий обмін. Крім цього селера допомагає зняти нервову напругу. Коріння і стебла, в яких міститься ефірна олія, сприяють нормальному виділенню шлункового соку;
- регулярне вживання свіжих соків з овочів і фруктів – це запорука отримання організмом корисних речовин.
Post Views: 18