Як вивести солі з організму народними способами

Що представляють собою ці таємничі солі і як вивести їх з організму в домашніх умовах? Ми віднайшли 6 народних рецептів, які допоможуть вам від них позбутися.

Неправильне харчування, вживання недостатньої кількості води і малорухливий спосіб життя призводять до порушення метаболізму, в результаті чого солі починають накопичуватися в організмі. Це призводить до появи болю в суглобах і хребті, також в них відкладаються солі.

Характерними ознаками цього стану є хрускіт суглобів і скутість рухів. Якщо нічого не робити, то це може призвести до появи болю і підвищення ризику переломів. Щоб цього не допустити, потрібно вивести солі з організму. Виникає питання — як це зробити?

Способи очищення організму від солі

1. Правильне харчування

Перш за все, потрібно переглянути свій раціон. Щоденна норма споживання солі становить всього 4-6 г. При порушенні метаболізму або наявності захворювань органів сечовидільної системи надлишок солі в організмі може призвести до її накопичення в суглобах. Тому не слід вживати такі продукти, як чіпси, солоні горішки та інші снеки, вони містять дуже велику кількість солі.

Для того, щоб вивести з організму все зайве необхідно додати в свій раціон фрукти, кисломолочні (сир, кефір, ряжанку і сир) і квашені (помідори, огірки, капусту) продукти. Крім того, потрібно збільшити кількість м’яса і риби і обмежити вживання рослинної олії.

2. Водний баланс

Велике значення для нормального функціонування організму має водний баланс. Доросла людина повинна щоденно випивати не менше 2 літрів води.

3. Активний спосіб життя

Фізичні вправи допомагаю прискорити метаболізм, що призводить до поліпшення очищення організму від шлаків і солей. Крім того, вони запобігають їх накопиченню в суглобах.

Засоби для очищення організму від солі

Всі перераховані вище способи допомагають домогтися результату, але для цього потрібен час. Якщо ви хочете швидко очистити організм від солі, то потрібно використовувати більш ефективні засоби.

Існує велика кількість медикаментозних препаратів, які розчиняють солі і виводять їх з організму. Однак перед початком використання цих ліків обов’язково необхідно проконсультуватися з лікарем. Всі препарати мають побічні ефекти. Не слід займатися самолікуванням.

Якщо ж у вас немає часу для відвідування клініки або ви не хочете без особливої потреби приймати ліки, то від зайвої солі в організмі можна позбутися і в домашніх умовах. Вам допоможуть такі народні засоби:

1. Лавровий лист

Відвар з лаврового листя є одним з найбільш ефективних засобів для виведення солей з організму. Для його приготування 5 лаврових листків потрібно залити 0,5 л води і прокип’ятити протягом 25 хвилин. Також цей відвар можна зробити ще одним способом. Залийте листя 1 склянкою окропу і проваріть 5 хвилин.

Після чого налийте відвар в термос і тримайте його протягом 4 годин. Отриманий відвар потрібно пити маленькими ковтками кожну годину протягом всього дня. Період очищення організму цим способом повинен становити мінімум 3 і максимум 5 днів. Важлива умова – в цей час не можна виконувати фізичні вправи. Очищення можна повторити через тиждень.

2. Рис

Цей продукт дуже добре очищає організм від солей. У банку потрібно насипати 2 столові ложки промитого нешліфованого рису, залити 0,5 л води і настоювати всю ніч. Вранці воду необхідно злити і налити в банку свіжу воду. І так треба робити ще 2 дні. На четвертий день воду слід злити, а з рису зварити кашу без солі і спецій. Її потрібно з’їсти на сніданок. Через 4 години можна їсти все, що ви їсте в звичайний день.

Рис слід вживати кожен день протягом 4 тижнів. При цьому з раціону потрібно виключити всі солоні продукти.

3. Сухофрукти

Для очищення організму від солі можна приготувати суміш із сухофруктів. Для цього можна використовувати курагу, чорнослив, родзинки та інші фрукти, на які у вас немає алергії. Всього вам буде потрібно 300-400 грам сухофруктів. Їх потрібно перемолоти на м’ясорубці. В отриману суміш необхідно додати сік половини лимона і мед. Повинна вийти сметаноподібна консистенція. Цей своєрідний десерт потрібно вживати по 1 чайній ложці перед сном протягом 2-3 тижнів. Перевагою цього методу очищення є те, що солі виводяться з організму м’яко, при цьому людина отримує величезний запас поживних речовин.

Сіль необхідна для нормального функціонування організму. Тому не слід занадто часто захоплюватися чищенням. Проте періодичне проведення цієї процедури може покращити ваше здоров’я.

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook