Пригощаємо сирним асорті

Розміщувати на тарілці сир різного сорту треба за годинниковою стрілкою: спочатку нейтральні, потім вершкові, брі, а насамкінець гострі і пікантні.

Сирне асорті як окрема страва на застіллі зараз на піку популярності. Щоб її приготувати, не треба вивчати спеціальну літературу, їхати в Європу і купувати шалено дорогі сири. Красиву та смачну сирну тарілку можна приготувати з тих продуктів, які продають у наших магазинах. Але деяких правил оформлення сирної тарілки таки треба дотримуватися!

Знадобиться 4–6 сортів сиру. Продукти слід дістати з холодильника за годину до подачі. Розміщувати на тарілці шматочки сиру різного сорту треба за годинниковою стрілкою: спочатку нейтральні, потім вершкові, брі, а насамкінець гострі і пікантні. Тобто сир із найніжнішим смаком треба покласти на 6.00, а потім за годинниковою стрілкою збільшувати «гостроту». Зрештою вийде, що найбільш контрастні за смаками продукти будуть поруч.

Важливо: різні сорти сиру не мають торкатися один одного. Між ними можна покласти виноград, горіхи (до блакитних сирів), інжир і груші (до м’яких сортів), ківі, ананас і вишні (до твердих сортів). У центрі тарілки можна поставити піалки із соусами.

Красивий декор для сирної тарілки – сирні кульки. Готувати їх можна зі знежиреного сиру із м’якою бринзою (1:2); тертого твердого сиру, вареного яйця і ложки майонезу; кисломолочного сиру зі сметаною (або майонезом) і часником; плавленого або ковбасного сиру із майонезом. Усередину кульок можна класти виноградину, волоський горіх, оливку без кісточки. Для панірування згодяться посічений кріп, куркума, паприка, подрібнені горіхи, кунжут, тертий варений жовток, тертий твердий сир.

 

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook