- Намалюйте план ділянки, позначте, що, де і скільки будете садити. Дуже добре мати для таких цілей зошит, у якому з року в рік робити записи. Тоді набагато простіше стежити за дотриманням сівозміни, ефективністю обробок, якістю сортів, урожайністю тощо.
- Зробіть ревізію насіння, викиньте прострочене, перевірте схожість. Насіння помідорів, перців, баклажанів, огірків, кабачків та інших гарбузових культур довго не втрачає схожості, тому можна використовувати насіння 5–6-річної давнини, коренеплоди (крім моркви) і зелень – 3–4-річної давнини, а насіння пряних культур і моркви зберігає схожість усього 1–2 роки.
- Складіть список і придбайте усе необхідне: насіння, добрива, препарати для боротьби зі шкідниками та хворобами, ємкості для розсади. Не варто купувати насіння з рук, у неспеціалізованих магазинах. Від неякісного насіння годі чекати щедрого врожаю.
Post Views: 27