Індичка (4–5 кг).
Для маринаду: по 1 цибулині, морквині і кореню петрушки, 0,5 кореня селери, по 1 ч. ложці натертого кореня імбиру, кориці, чорного і духмяного меленого перцю, цукру, 1 скл. (200 г) солі, 3,5 л води.
Для обмазування тушки: 6 зубців часнику, по 1 ст. ложці меду, гірчиці, сметани і суміші сухих трав (базилік, чебрець, орегано, розмарин).
Начинка: апельсини і яблука (кисло-солодкі), 100 г чорносливу.
- Закип’ятити воду, додати усі інгредієнти маринаду і поварити 15 хв, охолодити, залити індичку. Маринувати 12–14 год, кілька разів перевернути. Відтак витягнути і натерти зверху і всередині сумішшю часнику, меду, гірчиці, сметани і трав.
- Яблука і апельсини (зі шкіркою) розрізати на 4 частини, додати чорнослив і нафарширувати індичку, зашити. Перекласти в гусятницю (на дно можна покласти порізані яблука) і поставити в гарячу духовку. Запікати 3–3,5 год.
- Протягом останньої години час від часу поливати соком, який виділяється. Індичка готова, якщо при наколюванні ніж чи виделка м’яко входять у м’ясо і не виділяється рожевий сік.
- Час запікання магазинної індички визначаю так: на кожен кілограм тушки – 40 хв, тобто тушку вагою 4 кг запікаю приблизно 3 год.
- Галина ШЕРШУН, м. Ковель
Post Views: 39